lørdag 28. november 2009

PUTER







Rykende ferske puter. Noen skal til Akershus Kunstsenter i Lillestrøm og resten skal få være med på Designernes eget julemarked neste helg. Det er morsomt å lage puter. Man kan virkelig boltre seg med form og farger. Jeg synes det er så fint å ta vare på gamle broderier. Mange timer er lagt ned i hvert arbeid. Mon tro hva disse menneskene (kvinnene) har tenkt der de har sittet og brodert?




torsdag 26. november 2009

Bøy det i neon, hugg det i marmor, jeg skal bli mormor!

Nå er det kunngjort! Nå kan jeg fortelle til alle i blogglandia at jeg skal bli mormor i januar. Det er 8 år siden sist og kjempespennende. Hvem er det som kommer til oss, jente eller gutt? Hvilken personlighet har dette nye vidunderet? Likner han/hun på broren? Det er mange tanker som surrer rundt i et mormorhode. Her strikkes og hekles det til den lille nye. Barnet skal i hvertfall ikke mangle klær og tepper. Kjærlighet skal det også få i overflod! Alle i familien gleder seg stort.

søndag 22. november 2009

Nye bukser

Bukse til de minste barna i babycord med dekor av Bamse verdens sterkeste bjørn.

Denimbukse med Karlsson på taket.

Jentebukse med Babuschka.



En bukse til med Karlsson og Lillebror.


Kjære julenissen. Jeg ønsker med en liten konfeksjonsfabrikk som kunne tatt seg av bukseproduksjonen.
Må inrømme at jeg blir litt lei av å sy bukser. Det får jeg visst ikke laget nok av. Er det noen der ute som vet om en fabrikk som syr leiesøm, så vær så snill å si ifra. Helt alvorlig ment!
Det nederste bilde er av dukke/bamsetepper. Det er ikke bare jenter som trenger tepper til dukkene, gutter har også bruk for tepper til bamsene. Disse skal være med på julemarked. De brukes også som gaver for kunder som handler mye i nettbutikken.




fredag 20. november 2009

Fine strikkevester







Min høyt savnede bok "Hønsestrikk", som jeg trodde var tapt for alltid ,dukket opp da Marieinwonderland ryddet opp i sin Ekspedithylle. Boka kom i 1976, og jeg fikk i oppdrag å anmelde den i KK. Lønnen var foruten boka, kr. 175,-. Boka har vært til stor inspirasjon for meg igjennom mange år. Her ser dere noen nye vester som er en salig blanding av ulike modeller, som jeg synes fungerer godt. Passer for barn i alderen ca. 8 mnd. til 2 år. Bildekvaliteten blir så dårlig. Det er så mørkt, at det ikke er mulig å få til noe. Dette gråværet begynner å gå meg på nervene.



tirsdag 17. november 2009

Barnekleshengere


Vi har bestilt de søteste baby- og barnekleshengere. De er produsert i Skåne, laget av miljøvennlig plast og det er brukt gamle former fra 50-tallet. Jeg hadde sånne i rosa da jeg var liten, men plasten den gangen var så dårlig, så de ble tørre og morkne. Prisen er også god. De vil bli lagt ut for salg i nettbutikkken, så snart vi får dem.

søndag 15. november 2009

Sengetøy til vogn eller vugge







Bloggefantasien er ikke på topp for tiden. Tenkte jeg kunne vise noe av det jeg liker best å lage, nemlig lappetepper. Dette er sengetøy til baby, fint i vogna eller i vuggen. Når man syr mye, blir det en god del stoffrester, og dette er en fin måte å bruke restene på, synes jeg.
Har hørt rykter om at det snart er jul, julegavetips?



fredag 6. november 2009

Kule bukser

Disse stoffene i klanruter har ligget en god stund på lager. Jeg har ikke helt visst hva jeg skulle bruke dem til. Bambi og Smurf ble liksom litt feil. En dag så jeg noen søte punkejenter på skolen der jeg er lærer, og de hadde klanrutete bukser. Så derfor ble det en gitar, inspirert av punkrock. Kult til de "store" gutta.


En ekte britsk punkeherre!


Litt uheldig?



Her er Vivienne Westwood's fasinerende tolkning av klanruter.



Hva har punk, britisk overklasse og Gudbrandsdalen til felles? Klanrutene så klart!



mandag 2. november 2009

Knerten og Lillebror

Vi var på kino i går og så Knerten og Lillebror. Den vil jeg virkelig anbefale, både for liten og stor. Gjensynsgleden var stor, jeg kjente igjen både dukkvogna, dukken min og min første skolesekk, for ikke å snakke om klær og hårsløyfer, da. Morsom for de små, men også noen gode replikker som de voksne kunne le av. Endelig en film med ordentelige mennesker, ikke bare merkelige figurer.