søndag 28. februar 2010

Alpakkaull til tulla vår

Litt nytt til tulla vår. Hun skal ha klær i glade farger. Lua er suveren på småbarn. Den sitter godt uansett om barnet vrir aldri så mye på hodet og varmer godt i panna. Denne er strikket på tvers og blir da meget elastisk og velsittende. Mammaen hadde slike luer da hun var liten, jeg selv også, forresten. Elefantgenseren ble vel kul? Hun hadde også en liknende genser i rødt med blå elefanter. Dessverre ble den gitt bort da den ble for liten. Angreknappen, hvor er den?


Små sko må hun jo også ha!


Dette settet i alpakkaull begynte jeg på før jeg visste kjønnet på barnet. Synes det passer fint både til gutter og jenter.
Min datter kom med en en god idè: Hvorfor lager du ikke "Knit Kits" som vi kan selge i nettbutikken?
Hva tror dere om det? Jeg vil nok i såfall gå for superwashgarn, alpakka er lekkert, men ikke spesielt godt å strikke av. Det er heller ikke så elastisk som superwashgarn, selv om det har mange andre gode egenskaper.

lørdag 27. februar 2010

Marimekko - mote og design


Annika Rimala, 1965
Annika Rimala. 1967


Annika Rimala, 1966

Maija Isola, Unikko 1964




Jacqueline Kennedy i en Marimekkomodell, 1960
Kunstindustrimuseet i Oslo har en retrospektiv utstilling av Marimekkos design. Marimekko ble etablert i 1951, og hadde en meget vellykket relansering i 1991. Det var det jeg visste, 50-talls modellene er unike, altså vi som er født i det tiåret. Utstillingen varer til 09.05.10. Se mer på www.nasjonalmuseet.no
Jeg husker godt mitt første møte med Marimekko og ikke minst Plussenteret i Fredrikstad. Det var en så skjellsettende opplevelse for meg, at jeg bestemte meg i en alder av 16 år, at jeg skulle bli designer, koste hva det koste ville. Det startet på kjole- og draktsøm og endte på Kunst-og håndverkskolen, linje for klær og kostyme. Siste ord er ikke skrevet i den anledning. Jeg har fortsatt stooore planer. Til uka bærer det til Sandic Fabric Fair i Borås med datter og datterdatter. Kanskje juleønsket om en etisk konfeksjonsfabrikk går i oppfyllelse?



torsdag 25. februar 2010

Jubileum hos tante Mimmi











Dyktige tante Mimmi feirer 2 års jubileum i Blogglandia og har i den anledning utlodning av en av sine fantastiske ringer, laget av gammelt porselen. Jeg er den heldige eier av en ring og et anheng laget av Clupea fra Figgjo. Jeg digger det hun lager. Tenk å få til noe så fint av "søppel"
Yes, gjenbruk på sitt beste. Om jeg ikke vinner, tror jeg nok jeg må bestille en sommerring med roser på. Jeg lengter så vanvittig mye til sommer og sol. Nå er det ganske kjipt, galloperende strømpriser og alle vedlagre er tomme. Stakkars dem som bor i Bergen, de har heller ikke vann, og lufta er så forurenset at de ikke kan gå ut. Hva er det vi gjør mot vår stakkars planet?
Grarulerer med dagen, kjære Mimmi!




onsdag 24. februar 2010

Dr Matrens I love you












Jeg elsker Dr. Martens støvler. Jeg har to par + et par sandaler og fler skal det bli!
Jeg har gått med Dr. Martens siden august og i dag har jeg vært hos min dyktige fotpleier. Føttene mine er som nye etter to vintre med Dr. Martens, alle liktorner og forhøyninger er borte. Jeg har aldri vondt i føttene mer og føler meg ganske "ung og kul" i mine sølvfargede Dr. Martens. En stor fordel er at de er i lær og de kan brukes i kaldt vær med ullsokker. Jeg fryser aldri på beina og er aldri klam inne. Jeg er frelst. Når jeg blir riktig gammel og kommer på sykehjem, skal jeg si: "Jeg går aldri et skritt uten mine Dr. Martens." Jeg har inmari lyst på de grønne........og kanskje de skotsrutet.....



tirsdag 23. februar 2010

Karlsson på taket








Morsomme gutteklær med verdens beste Karlsson, som er en mann i sin beste alder og passelig tjukk, i følge han selv. Jeg jobber mye med utforming og design av gutteklær. Klærne må sitte godt, være behagelige og funksjonelle. Av erfaring med vår egen gutt, hjelper det ikke at klærne er aldri så kule dersom de ikke er gode å ha på og å leke i. Han bruker fortsatt mormorbukser, selvom han går i sitt niende år. Han bestiller stadig nye........
Og som skrevet i et tidligere innlegg, er jeg en stor beundrer av Astrid Lindgren, det er etter min mening, noe av det beste som er skrevet for barn (og voksne).


mandag 22. februar 2010

Sommerlig til jentene












Rykende, ferske nyheter hos www.barnigjen.no Vi har lagt ut mange nyheter i butikken.
Jeg hadde et forkle da jeg var liten, med hjertelommer på. Synes det ble vellykket på bukser og skjørt til jentene. Nå kan våren godt komme for min del.



torsdag 18. februar 2010

Nye lappetepper












Her er noen lappetepper som jeg har sydd siden sist. Teppene har bakside av deilig myk fleece. Noe av det beste jeg vet, er å sy lappetepper. Stoffrester blir det nok av etter barneklærne. Jeg har store planer. Til sommeren har jeg tenkt å trekke om et par sofaer i lappeteknikk. Stoffsamlingen til sofaene begynner å bli ganske stor, men av erfaring vet jeg at det går med ca 3 ganger så mye stoff som som man på forhånd tror.
Lappeteppene ligger under vogntepper i nettbutikken vår www.barnigjen.no



tirsdag 16. februar 2010

Barnaboken


Dette er Anna Wahlgren, en svensk 9 barns mor som kom ut med "Barnaboken" i 1983. Den er visstnok ganske kontroversiell, og hun fant sin egen metode for hvordan små barn skal mates. Først skal de ha mat, så skal de ligge og være sosiale en stund, da vil de gjerne begynne og gråte litt, så skal de ha mer mat, og etter det sover de søtt i 3-4 timer.



Det fungerer utmerket på vårt lille vidunder, hun spiser, sover og ser ut til å trives utmerket.
I dag har mamma og mormor fått unna en masse fotografering til annonse og til nettbutikken.
Hun lå på verandaen og sov søtt. Mormor måtte kikke hvert 15. minut ca, om det var liv i ungen, og det var det. Ingen fare, sa mammaen, vi hører henne når hun vil opp, og det gjorde vi.


Her er et bilde fra den første utgaven, som vi har, den har nå et nytt omslag og har kommet i mange opplag.
Sjekk ut http://www.annawahlgren.com/.


søndag 14. februar 2010

HJERTET


Symbol for kjærlighet med Amors pil. Veldig populært blant jentene.


I anledning Valentinsdagen, alle hjerters dag, og mitt arbeid som norsklærer, vil jeg vise først en hjertemetafor/symbol og en tegning av et friskt menneskehjerte.

Jeg har idag vurdert en del artikler skrevet av VG1 elever (ca.16-17 år) om fagområdet deres.
En av guttene på helse- og sosialfag skrev følgende om menneskehjertet:
Hjertet er kroppens viktigste og største muskel. Hadde vi ikke hatt hjerte, så ville vi ha dødd. Jeg synes det var litt sjarmerende uttrykt, i hvertfall egne ord og ikke rappa ukritisk fra Wikipedia.

torsdag 11. februar 2010

Play it again, Sam!

Gjennbruk på sitt beste. Kul kube/puff laget av gamle sikkerhetsseler. Og hvilken vakker farge!

Kjede laget av brukte petflasker! Nydelig, ser ut som iskrystaller.


Flott skulderveske. Laget av brukte reklamebannere i plastmateriale.


For en nydelig veske. Denne er laget av resirkulerte juicebokser. Den hadde passet fint til meg!




Ørepynt laget av brus/ølbokser i metall.
Jeg blir i så godt humør av gode produkter som er laget av "søppel". Dette er bare en liten smakebit på hva nettstedet har å tilby. Her er det virkelig mange godbiter og mye inspirasjon å hente for alle kreative, gjør det selv bloggere.



tirsdag 9. februar 2010

Brennaktuell mote





Super kule produkter fra nederlandske www.eako.nl.
Vesken og I pod holderen er laget av gamle, utrangerte engelske brannslanger.
Gjenbruk på sitt beste. Skulle gjerne hatt den tøffe vesken.

lørdag 6. februar 2010

Turkise nyanser


Jeg lengter mot vår og dager i sommerhuset. Det er vel ikke en bombe at jeg elsker turkis.
Lekkert leke/leserom for store og små. Me like!!

For et nydelig kontor, men hvor har de alle bilag og merverdioppgjøret hen? Hos meg er det alltid en masse bilag , fakturaer og huskelapper som flyter rundt.

Lekkert soverom, ikke helt ulikt mitt faktisk. Sengen er ganske lik, lampen, også.



Men dette lekre kjøkkenet kan jeg ikke skryte på meg. Her kan storebror sitte og bestille litt mat og drikke. En is, kanskje?
Bildene er tyvlånt fra http://www.houseofturquise.com/
I dag har jentene i familen vært på shopping. Vi har kjøpt en ulldress og en ullbukse i str. 56.
Da butikkdamen skjønte at nurkefrøken var en jente, kom hun med noen dresser i en motbydelig rosafarge, en med kaldrosa og varmrosa i sammen. Helt til å kaste opp av, er de helt fargeblinde de som lager jenteklær? Vi endte opp med en "guttedress" i mørk cyan og lys cyan stripet og en ullbukse i lilla og hvit. Rosa kan være fint, men sammen med noe annet enn rosa.
Det går framover med lille frøken, hun har lagt på seg 200 gr., og tenk, i dag smilte hun til mormor, i hvertfall nesten, verdens nydeligste jentebaby. Jeg kommer ikke over at jeg er så heldig!!!


torsdag 4. februar 2010

ULL UNDER

Ja til global oppvarming nå! Det var utrolig teit og flåsete sagt, men nå er jeg mektig lei vinter, snøstorm og sprengkulde. Min redning i vinter har vært denne suverene boxeren i ull, svart modell, fra Kari Traa. Deilig under kjolen og kort nok til ikke å synes under tunika og leggings.
Anbefales på det varmeste. Superbra passform.