mandag 31. mai 2010

Maries verden







Den danske mulitkunstneren og stylisten Eva Marie Wilken, kan kunsten å fornye seg og å beherske ulike stilarter. Hun har gitt ut flere bøker, bl.a. "Flott skrot" som jeg synes er svært inspirerende. Siden hennes er absolutt verd et besøk.



søndag 30. mai 2010

Luksus i hverdagen

Verdens beste ost, etter min smak. Vellagret Jarlsberg, med hemmelig ingrediens, lagret i minst 9 mnd. er min optimale ostefavoritt. Litt dyr, men veldig god. Hverdagsluksus!

onsdag 26. mai 2010

Fantastiske Cecilie







Fantastisk dyktige og søte Cecilie Ellefsen samarbeider med oss. Jeg kan ikke se meg mett på hennes arbeider. Vi gleder oss til resultatene foreligger, hva det skal bli er forløpig hemmelig, men som før sagt er jeg svært dårlig til å holde på hemmeligheter når det er noe jeg virkelig brenner for.



tirsdag 25. mai 2010

Nye babybukser












Nye babybukser er lagt ut i nettbutikken vår www.barnigjen.no
Svale og deilige til en varm sommer. Kan også brukes med strømpebukser under nå som været ikke er på det varmeste.



lørdag 22. mai 2010

Aldri så galt at det ikke er godt for noe


Iberiasneglen, mordersneglen, drepersneglen, brun skogskongesnegle, dette ekle krypet har mange navn. Hos oss her i Son er den en sann plage. Den har jafset i seg alt av riddersporer, hortensiaer, stokkroser og til min store glede og forundring , det meste av løvetannen! Har nettopp vært ute i hagen og plukket en halv bøtte full av brune, ekle, slimete kryp. Den går ikke på roser, lavendel og rododrendron, men alt annet har den og resten av dens familien spist rent. Jeg leste i et dansk blad, muligens BoligLiv at den skyr digitalis, men hvor skal man få tak i det? Gode råd taes i mot med takk.

fredag 21. mai 2010

Man tager hva man haver












Viser noen bilder fra glassverandaen min. Jeg har stylet og pyntet med det jeg hadde for hånden, og man har jo en god del når man gidder å se etter. Gulvteppet er nytt av året. Kjøpt på Indiska for kr. 179,-. Jeg synes det kvikker fint opp. Ellers er alt loppe/arve/bruktfunn. Jeg elsker huset mitt, koser meg veldig i Son. Før har jeg alltid lengtet et annet sted, nå har jeg funnet stedet mitt. Kanskje jeg begynner å bli gammel, her skal jeg i hvertfall nyte mitt otium (eller var det opium?).
Ønsker alle en deilig solfyllt pinse!



onsdag 19. mai 2010

Sofatrekk under arbeid

Dette er ryggstykket til den ene av to sofaer som skal trekkes om. Sommerprosjekt.

Her er et ermelenet ferdig!


En masse lapper er klippet opp. Jeg har store vyer om å trekke om to sofaer i sommer. I sommehuset vårt er vi belemret/begunstiget med to stuer. "Damesalongen" (som jeg bruker) begynner å bli ferdig, den andre stua er litt mørk og kjedlig, men nå skal den bli fargerik og ny. Jeg har med hensikt ikke valgt for lyse pasteller for barnebarn og menn skal jo også være der. Stykkene skal vatteres og festes med borrebånd, slik at de kan tas av og vaskes. Håper jeg får vist det ferdige resultatet i løpet av sommeren.

søndag 16. mai 2010

Noen som vil ha en peis?

Noen som har lyst på denne peisen? Den er ca 170 com høy og vel 1 meter på det bredeste.
Den er i fullgod stand og fungerer utmerket. Vi har fått tak i "drømmeovnen" så da må denne fine peisen vike plassen. Den må hentes etter avtale hos oss i Son. Tror det er en Dovrepeis fra ca midten på 80-tallet, da ble huset vårt påbygd av forrige eier.

fredag 14. mai 2010

Den som leter skal finne


Dette runde bordet fant jeg på loppemarked for noen uker siden. Akkurat det jeg har vært på jakt etter. Perfekt i form og størrelse til "damesalongen" i sommerhuset. Ferdig malt var det også.
Nå er teppet snart ferdig. Holder på å sy det sammen for det skal bli mye større. Ganske kjedelig å hekle så mange ruter, men resultatet ble fint, synes jeg.


Jeg er så fornøyd med funnet mitt. 100,- kroner kostet det.



Her er stua fra en annen vinkel. Uff, bildet ble visst litt mørkt.


onsdag 12. mai 2010

17. mai stas til tulla vår








Jeg har sydd bunad til veslejenta vår. Den er en minikopi av Hallingdrakten, med litt personlig vri, men det er jo ikke feil. Hallingdal og Telemark har en levende bunadstradisjon hvor det individuelle er tillatt, i motsetning til andre oppkonstruerte bunader. Selv har jeg en Romeriksbunad, den er pen nok, men oppkonstruert av broderiene på en gammel brudesko og et skabeark, som er et hestedekke til finbruk! Min dårlige samvittighet er min datters bunad som ligger pent i esken sin og venter på brodering og montering.
Tulla vår har selvfølgelig bunadskjorte, en kjempelur sak som er formet som en body og en nydelig sølje som både mamma og storebror brukte da de var små.
Ønsker alle en riktig god og hyggelig 17.mai!


fredag 7. mai 2010

Broder din egen lampe

Kjempegod idè. Hos www.lampgustaf.se kan du kjøpe et slags lampekit. Du kan sette ditt personlige preg på en lampe som er designet slik at du kan brodere det motivet du vil på din lampe. Det følger visstnok med både brodergarn og brodernål. Spennende design fra broderlandet. Me like!

mandag 3. mai 2010

Chesterfield









Jeg har alltid vært svært betatt av ekte Chesterfield sofaer. En i mørkebrunt, blankt lær skulle jeg gjerne hatt. Jeg søkte på måfå etter Chesterfiield og opp kom et par varianter i patch-work!
Fantastiske skapninger. Hva skal jeg velge når lottomaskninen trekker mine tall?