mandag 30. mai 2011

Tre i ett tepper

 Her er både Bambi, lille Hiawata og noen søte alver.

Til dette teppet har hun brukt nydelige 50-talls barnestoffer og til teppet under, gøyale Smurfer.

Min gode venninne Anne lager noen geniale tepper som kan kjøpes hos http://www.barnigjen/. De er laget av vintagestoffer og ulltepper. Det er to tepper som kan kneppes sammen og de kan  brukes hver for seg. Ull til den kalde årstiden og det øverste teppe er svalt og deilig når sommervarmen setter inn, snart får vi håpe. Akkurat nå sitter jeg inne i stua og drikker varm te og har mest lyst til å finne fram ullstilongsen. 

søndag 29. mai 2011

Hekletepper og nye stoffpakker





Alle disse hekleteppene har ligget i en kurv i over et år. Det gjensto bare å feste noen tråder og å vaske og presse dem. De er nå lagt ut for salg. Det begynte med at jeg heklet et teppe til Ella før hun ble født og kom litt ut av tellinga på ruter. Plutselig hadde jeg alt for mange, så da var det bare å fortsette litt til og litt til.
Flere stoffpakker er lagt ut for salg hos http://www.barnigjen.no/. Deilig at noen kan bruke det jeg har for mye av, håper noen bloggere viser noe av det flotte de syr av stoffene. Gleder meg til å se.....

lørdag 28. mai 2011

Stoffpakker,knapper og glansbilder



Da jeg var på håndarbeidsmesse i Middelfart, kom jeg over en stand som solgte de mest vidunderlige knapper fra tidlig 50-tall. Jeg gikk som vanlig bananas når jeg ser noe fint og kjøpte maaaange knapper for maaange penger. Jobbe for knapper og glansbilder? Hvis det er fine knapper kan jeg godt gjøre det.
Jeg har brukt knappene til pynt i heklerosetter og Ellas Hollie Hobbykjole har fått sånn pynt. Lager gjerne en DIY på heklerosettene om noen ønsker det. Jeg kommer til å legge ut knappene i nettbutikken og flere stoffpakker har jeg også gjort i stand. Jeg hadde rigget meg til for å fotografere og da :BATTERY EMPTY
Så nå sitter jeg og stirrer olmt på den røde, lysende knappen på laderen, men det kommer en dag i morgen.
God lørdagskveld til alle!

fredag 27. mai 2011

Lekebukse til lille Pippi


Jeg har sydd ny lekebukse til lille Ella. Hun er en ordentelig Pippijente, fryktløs og aktiv og gir seg ikke før hun klarer det hun vil. Dette er en praktisk buksemodell til småbarn, sitter godt og er behagelig å leke i.
Bildene mine blir ofte så lyse, disse bildene er tatt rett etterhverandre med samme innstilling på kameraet. Skulle neste tro det var to ulike bukser. Forstå det den som kan.
Stoffpakkene våre ble en suksess, halvparten er allerede solgt, så jeg får nok lage til noen flere, har da litt stoff å ta av.

torsdag 26. mai 2011

Lappeteppekits er lagt ut



Lappeteppekits ligger nå for salg hos http://www.barnigjen.no/. Prisen er 150,- kr. Jeg vet ikke om det blir så mange, for det tok ganske lang tid og det ble en del svinn. Det er nok bedre å lage stoffpakker med tilbehør. Prisen på stoffpakkene er nå satt til 100,- kr inkl. merverdiavgift. Fant ut at det er nok.
Det er også lagt ut fine stoffer under metervare og mer kommer i løpet av noen dager. Tar sin tid dette med fotografering, bildebehandling og butikkadministrasjon.

onsdag 25. mai 2011

Stoffpakker til gutter


Jeg har også laget stoffpakker til gutter, små og de litt større. Fine til å lage puter, gymposer, oppbevaringsposer til Lego, småbiler og alt hva en liten mann har bruk for i sitt liv. Stoffene er også morsomme å lappe bukseknær med. Flere stoffpakker ligger i butikken http://www.barnigjen.no/
Vi har også lagt ut noen nostalgiske, småblomstrete 50-talls stoffer. Kun kr. 30,- pr. meter

tirsdag 24. mai 2011

Stoffpakker




Jeg har laget  noen stoffpakker som kommer for salg hos http://www.barnigjen.no/ En er allerede lagt ut, måtte jo prøve den oppgraderte versjonen av nettbuttikken og den fungerte tilfredsstillende, heldigvis.
Jeg har lagt med noen fine heklearbeider, ser for meg flotte puter, oppbevaringsposer og mye annet fint.
Jeg synes det ble så fint at jeg nesten klør i fingrene for å sy noe av stoffpakkene, men jeg må bare innse at jeg ikke kommer til å bli 300 år, så jeg deler litt av oveskuddet med dere. Prisen er kr. 125,- pr. pakke. Jeg er jo pliktig til å betale merverdiavgift, så kr. 25,- går til vårt felles beste. Pakkene vil bli lagt ut i morgen, håper jeg,

søndag 22. mai 2011

EN GOD IDÈ ?




Hjelp, jeg drukner i stoffer. Et luksusproblem kanskje, men nå føler jeg at jeg har så mye at jeg ikke "ser skogen for bare trær". Min datter kom som vanlig med en god idè, selg dem, da vel. Og jeg har spunnet videre på idèen og har tenkt å lage lappeteppekits for dere som vil sy selv. Har tenkt å klippe opp lapper i 30 cm x 30 cm og da er det bare og dele dem i 4, og vips så har man 4 fine lapper i riktig størrelse. Hva synes du om det, har selvfølgelig tenkt på guttene og vil lage noen som passer til dem. Hvilke farger er dine favoritter, og kanskje dette kan bli en ny give away, vinn et lappeteppekit hos oss. Det ligger mange flotte tepper til salg for deg som ikke vil sy selv under babykategorien hos http://www.barnigjen.no/

lørdag 21. mai 2011

Drømmehagen








Eller mareritthagen? Hagen min er kjempesvær, halvparten er bare overgrodd "naturtomt". Da vi overtok huset i Son for ca 7 år siden, begynte vi å planlegge og anlegge flotte blomsterbed. Det begynte å bli ganske frodig, men så kom iberiasneglen og jafset i seg det meste. Jeg drømmer om en nydelig hage som er lettstelt og vakker, gjerne et lysthus, fine portaler og steinlegginger, men lekehus har vi faktisk, ikke så dekorert som dette her, men ganske koselig og romslig. I år skal det pusses opp til vesletulla.
Det hadde vært kult med en elefantfamile til å passe på, så kanskje vi slipper flere innbrudd. For mange år siden hadde vi sommerhus i Kragerø med liten tomt og i følge Blomster Finn som også hadde hus i nærheten, hadde vi den flotteste rosehagen. Noe å tenke på når jeg ser ut på elendigheta.
Så jeg ønsker meg bjørnekrefter, død over alle iberiasnegler, en hagearkitekt og en pengesekk.

torsdag 19. mai 2011

Jippy, barnigjen.no er online





Det går heldigvis opp og ned her i livet og i dag kan vi meddele det glade budskap http://www.barnigjen.no/ er online. Vi har et tilbud til faste kunder for å feire en "ny" butikk: -20% rabatt på alle varer. Vi vil gjerne dele dette tilbudet med bloggevennene våre. Vil du kjøpe noe, skriver du "Bloggevenn" under kundemerknad. Velger du å betale på forhånd, trekker du i fra 20%, velger du Visa/Mastercard, oppgir du kontonr. så overfører vi 20% til din konto og velger du postoppkrav, ordner vi med rabatten.
Yes, kanskje lykken har snudd seg.

onsdag 18. mai 2011

ERROR

De siste to månedene har jeg følelsen av å ha en tordensky hengende over hodet. Jeg har nemlig vært forfulgt av ting som har blitt ødelagt. Dette skal absolutt ikke være en syte og klageblogg, men nå må jeg få det ut:
1. Stekovnen streiket.
2. Doen takket for seg.
3. Symaskinen var utslitt (kun 5 år gammel)
4. Tv'en takket for seg.
5. Inbrudd i sommerhuset.
6. Oppvaskmasinen måtte til en doktor.
Og da sa jeg til min datter, halvveis i spøk: "Nå skjer det vel noe galt med nettbutikken" og tro meg, det gikk troll i ord, så den funker ikke for tiden. Hvis noen vil kjøpe noe, er det bare å sende en mail på post@barnigjen.no så fikser vi det.
Heldigvis er det bare matrerielle ting. Idag har jeg hatt solstrålene mine på besøk og det gir meg mot til å holde humøret oppe for hvem kan vel ha tunge tanker når man har ei tulle på 16 mnd. som nettopp har lært å si jordbær og skratter med hele ansiktet fullt av de deilige røde bærene og mater bestefar med stor iver. (Det er da usedvanlig tidlig, ikke sant, litt mormorskryt må jo til)

mandag 16. mai 2011

17. mai med kåpe og hatt

  Jeg har sydd 17.mai antrekk til tulla vår. Denne kåpemodellen med hatt/kyse hadde jeg da jeg var liten og mamman da hun var liten. Måtte jo lage nytt mønster, da. De gamle var selvfølgelig borte.


Fint kåpefòr skal alle damer ha.

 Holly Hobbiekjole i ministørrelse.


Nærbilde av hatten. Uff, dårlig bilde. Hjerteknapper må en liten hjerteknuser ha.


  Ikke så veldig lett å ta bilde av denne travle damen. Muppetshowbodyen passer ikke helt i stilen.


Bli ferdig, dette er gørrkjedelig, selv med en grønn smokk i munnen.

Nei, nå får det være nok. Nå har jeg ikke tid til å stå stille lenger, nå skal jeg klatre opp på spisebordet og vandre meg en tur. God 17. mai til alle, med eller uten bunad.

lørdag 14. mai 2011

DIY Kleshengere med rose



  Gjesterommet vårt i Son hadde en stygg, svart, plastreklamekleshenger hengende på veggen. Ikke særlig vakkert. Jeg fant et par trekleshengere som jeg frisket opp med hekletrekk og roser. Jeg synes det ble nydelig. Ikke lett å få tak i egnede kleshengere, men heldigvis hadde forrige eier av huset hengt igjen et par stykker. Oppskriften kommer lenger ned på siden.

Sist jeg var hos søstrene Grene kjøpte jeg disse tre eskene fordi jeg syntes de var så fine i fargene og prisen var god. Og nå skjønner jeg hva folk har i disse eskene sine, alt smårotet som flyter i et hjem, duppeditter som andre har dratt inn i huset og som jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av. Så hvis det er noen av min familie eller  mine venner som savner duppedittene sine, ta en titt i en av eskene kanskje de ligger der.

Oppskrift kleshengere:
Du trenger gammeldagse kleshengere, helst dem som du kan skru ut kroken på. Hvis ikke det går, må du hekle to deler som du syr i sammen på midten.
Jeg brukte ullgarn, men bomull eller akryl går like bra.
Legg opp 14 luftm. på nål nr. 3.5 og sett sammen til en ring. Hekl fastm. rundt og rundt (jeg syr aldri mer enn jeg må, hater nemlig montering) til stykket er passe langt. Trekk det på kleshengeren og sy igjen endene, evnt. på midten hvis du må hekle to deler.
Rose:
Hekl 4 luftm. på nål nr. 3.5, sett sammen til en ring.
1. omg. 6 fm. i ringen
2. omg. 6 lm. hopp over 1 fm, 1 fm i neste fm. Gjenta i alt 3 ganger
3 omg. 1 fm, 1 lm, 6 staver, 1 fm, 1 lm, i første bur. Gjenta i alt 3 ganger.
4 omg. start med 1 fm midt i buen på den 1. omg, slik at bladene blir liggende forskjøvet utenpå hverandre. Hekl 10 lm, hopp over 1 fm fra første omg, 1 fm i neste fm, gjenta i alt 3 ganger.
5 omg: 1 fm, l lm, 10 staver, 1 lm, 1 fm, gjenta ialt 3 ganger.
Vips, du har heklet en nydelig rose som kan brukes til pynt på det meste.