torsdag 30. juni 2011

Flere kjoler til Akershus kunstsenter





Akershus kunstsenter på Lillestrøm har solgt mange kjoler fra barnigjen.no og nå vil de gjerne ha noen fler. Disse kjolene kommer for salg hos dem i morgen.
Vi har akkurat kommet hjem fra vår inspirasjonstur i Stockholm og det var hyggelig, men utfordrende å reise på tog med en liten klatremus og "sirkusartist" på 1.5 år. Ella står på ett ben oppe på ermelenet på togsetene og roper: "Tam,tarata" og slår ut med armene som en annen turner og venter på applaus fra de andre passasjerne. Ikke et sekunds ro for mamma og mormor.
Og glem ikke give awayen vår, fine stoffpakker å vinne.

søndag 26. juni 2011

Conzept og vår sommer give away

 Bildet er lånt fra http://www.conzept.no/



Jeg var på en fabelaktig hyggelig fest/10-års jubileum i går hos http://www.gallerisoon.no/. Alt var topp, hyggelig vertskap, nydelig vær, god mat, masse vin, flott band og ikke minst mange gode, gamle venner fra tiden på Kunst-og håndverkskolen. Jeg ble også kjent med noen nye mennesker fra bl.a. http://www.conzept.no/ på Grünerløkka i Oslo. De ble vilt begeistret for mine skjørt, som jeg har for salg i Galleri Soon, og ville gjerne ha dem i sin butikk. Min gode venninne Inger, svinset rundt som levende reklame for meg i sitt splitter nye skjørt. Vi skal nemlig gjøre et bytte, Inger får klær og jeg får malerier av henne. Supert. Jeg elsker nemlig å bytte, har skaffet meg mange fine ting på den måten i årenes løp.
Ikke glem stoffpakke give awayen vår. Den trekkes i løpet av neste helg.

fredag 24. juni 2011

Hjelp, vi skal i fengsel




 Helt frivillig. Vi skal bo på Långholmen hotell og vandrehjem som har vært fengsel og tukthus i 250 år. Det ble nedlagt som fengsel i 1975 og er heldigvis omgjort til hotell. Og for et fantastisk sted. Sentralt beliggende i gåavstand fra Sødermalm, bilfritt, rolig og barnevennlig. De har også en skjønn luftegård med kafe og hyggelig sitteplasser. Frokosten der er bare deilig, gleder med til å spise deres utsøkte rosinbrød med herregårdsost. Mums.

  Her er noen bilder fra museet. Ikke fullt så gøy å være innsatt, vil jeg tro. Det nederste bildet ser fryktinngytende ut, men det var faktisk masker for å skåne fangene under rettsaken, slik at de skulle beholde sin anonymitet.
 Her finnes det også en gøyal butikk hvor storebror kan kjøpe seg en fangedrakt.


 Långholmen hotell ligger i naturskjønne omgivelser med flotte (og akkurat passe lange) turveier. Så nå skal vi på promenad. Badestrand finnes det også. I tillegg er det en del gamle, idylliske kolonihagehus og litt håndverk og småindustri.
Og ikke nok med det, er du glad i Carl Michael Bellman, ligger hans museum et steinkast unna hotellet. Er du heldig, kan du få med deg en konsert.  Jeg er ikke sponset av det svenske turistbyrået (ennå) om noen skulle tro det.

torsdag 23. juni 2011

Flere fine butikker i Stockholm

 Tio-gruppen. Flott svensk design, holdt på i over 40 år, ikke dårlig!
 Denne dokkevogna er bare helt suveren. Ikke mye skjåååkroosa over den.
 Jeg er trillebagbruker, vet at mange synes det er teit, men for meg er det utrolig praktisk når jeg skal til postkontoret med varer fra nettbutikken. Denne er kul og gul.
En grønn toalettmappe kan jeg godt bruke.

 Fine servietter og en flott plakat kan jeg sikkert få plass til.
Vi gleder oss til noen skjønne dager i Stockholm. Vi skal ikke bare gå i butikker, vi skal også på Moderna Museet. Storebror på 9,5 år er nemlig interessert i kunst. Han har gått på tegnekurs hos en kunstner i vinter og blitt veldig flink til å tegne. Han har sin helt spesielle stil, minner litt om Pushwagner. Vi skal forresten bo på et veldig spennende, barnevennlig og prisvennlig sted. Viser bilder derfra i morgen, kanskje.

onsdag 22. juni 2011

Stockholm, vi kommer!!!

Denne jakken her skal prøves. lekker farge!
Denne modellen har jeg i svart og det er min yndlingsjakke, deilig merinoull.
 Denne i skjønn alpakka skal jeg i hvertfall prøve. Alle tre jakkene er fra Pernilla Svenre.

Denne lekre linkjolen og den lille linkoften fra K.U.S. Stockholm har jeg i petroleumsblått. Har veldig lyst på kjolen i rosa og koften i svart.

Disse klærne er fra Vamlingbolaget. De skal prøves både lenge og vel.
Jeg er håpløs når det gjelder klær. Tør snart ikke gå inn på det lokale kjøpesenteret å spørre etter lin, ull eller alpakka. Føler meg som en håpløs og vanskelig kunde. Hater nemlig akryl, dårlig kvaliteter og dårlig passform. Vi skal på vår årlige inspirasjonstur til Stockholm og jeg liker veldig godt svensk design. Jeg har faktisk ikke mye klær, men når jeg finner noe jeg liker, bruker jeg det hele tiden. Og disse klærne er i god kvalitet og varer lenge. Det er vel miljøvern i praksis. Så nå skal det shoppes til et nytt skoleår. Som lærer må man jo prøve å se litt bra ut, eller hva?
Og dere, ikke glem Give Awayen vår, da.

tirsdag 21. juni 2011

Nye stoffpakker i butikken






Mange nye stoffpakker er lagt ut, både til små og store. Dess mer jeg leter på stofflageret, dess mer finner jeg. Vi reiser til Stockholm tidlig mandag morgen og kanskje det dukker opp noen godbiter der? Siste dagen for utsending av varer er lørdag 25/6, neste utsendelse vil bli fredag 1/7, men vi er på nett, så hvis du kjøper noe, vil vi reservere det til deg. Gleder oss til noen fine dager hos broderfolket, Stockholm er en flott og ikke minst hyggelig by.

mandag 20. juni 2011

En fantastisk leseropplevelse





I går leste jeg den siste siden i en fantastisk roman "Maleren fra Shanghai" skrevet av Jennifer Cody Epstein. Den bygger i grove trekk på livet til en kinsesisk dame, Yuliang Pan, og handlingen er lagt til tiden 1912 til 1937. Hun ble solgt til en bordell som 14 åring for å betale sin onkels opiumsgjeld. Hun blir senere kjøpt fri av en mann og blir hans konkubine, kone nr. 2. Hun får anledning til å utvikle sitt talent som maler og reiser til Frankrike og lærer å male i impresjonistisk, vestlig stil. Jeg vil ikke fortelle mer, vil ikke ødelegge leseropplevelsen. Les den, den er kjempegod og gir god innsikt i Kinesisk historie.

søndag 19. juni 2011

Kardemommeby


Nye kjoler med Kardemommeby og jordbær er lagt ut i nettbutikken http://www.barnigjen.no/. Sommerlige og søte til jentene. Jeg får St. Hansfornemmelser av jordbærstoffet. Gode barndomsminner.
I dag har det regnet hele dagen hos oss. I steden for å ergre meg over været, har jeg lagt ut kjoler og en mengde nye stoffpakker, også med barnestoffer. Må jo gjøre i stand litt utvalg til give awayen vår.

lørdag 18. juni 2011

Super give away hos Bare Wunderbar

Hos http://www.barewunderbar.blogspot.com/ kan hele 3 personer vinne hvert sitt sett med Avvento lysestaker fra Kähler. De har vært utsolgt siden jul og er nå på lager igjen. Gjett om jeg slang med med, er ikke plaget av vinnerlykke, men man vinner i hvertfall ikke om man ikke er med. Trekningen er 22.juni. Tvi-tvi........

fredag 17. juni 2011

Sonja frå Sunnfjord


har sydd en nydelig sommerbluse til en 3 åring etter boka Barn Igjen.

  Hun har også kjøpt en stoffpakke fra oss og viser den her.

  En flott pute har hun sydd og her kjenner jeg igjen stoff fra oss.

Her har hun jommen klart å finne maken til "vårt" stoff, men i en annen fargekombinasjon.
Jeg synes det er så morsomt og inspirerende å se hva andre syr av "våre" mønstre og "våre" stoffer. Sonja  har nok et snev av stoffavhengighet, hun også. Besøk hennes flotte blogg http://www.sonjafraasunnfjord.blogspot.com/  og se alle godbitene hun har på sitt stofflager og ønsker du deg fine stoffer, så bli med på vår stoffpakkegiveaway. Trekning ca. 1.juli.