lørdag 31. desember 2011

Farvel 2011

Urokråkeåret 2011 synger på siste verset. Naturkatastofer, tragedier, terror på norsk jord, økonomisk sammenbrudd i Europa. For meg personlig har det vært et slitsomt år med mye sykdom og  et
dødsfall i nærmeste familie. Heldigvis har året også rommet mange gleder med barn, svigerbarn, barnebarn og nære venner og kolleger. Håper 2012 blir et rolig år, både for meg og mine og for alle andre rundt i verden. Ønsker alle et riktig godt nyttår!

Noen ord til ettertanke av salmedikteren Kingo, skrevet i 1674

Sorgen og gleden de vandrer til hope.
Lykke og ulykke ganger på rad.
Medgang og motgang hverandre til rope.
Solskinn og skyer de følges ad.

fredag 30. desember 2011

Går verden bakover?



Som mormor til ei jente har jeg et par ganger vært i lekebutikker for å se hva tilbudet er. Og jeg synes nok at verden går bakover når det gjelder likestilling. Alle jentetingene er rosa og stygge, etter min mening. De øverste Lego/Duploreklamene er fra tidlig 80 tall. Jenta øverst er så flott. Det neste bildet er av et barn, kan være gutt eller jente. Det nederste bildet er fra nåtid. Tror Lego at jenter er dumme? Ingen utfordringer, bare å plassere hestene i stallen. Dette må vi gjøre noe med. Leketøyindustrien er helt på jordet, følger de ikke med i det hele tatt? Jeg synes selvfølgelig at jentene skal få pynte seg, men de behøver jo ikke oppfordres til å bli tanketomme av den grunn. Nei, jeg vil fremme gode leker for barn, uansett kjønn.

torsdag 29. desember 2011

Bønnebord



Sitter og koser meg med det nyeste BoligLiv og øynene holder nesten på å trille ut av hodet mitt. Jeg har lenge ønsket meg litt nytt i heimen, begynner å bli litt lei av alt for mye mønster og retrostoffer og her er bordet eller bordene (det er finest med to stk.) jeg ønsker meg. Jeg visste bare ikke at det var akkurat slik de skulle være før jeg så dem De er håndlaget i København av Karsten Lauritsen som har verksted hos Designer Zoo. De finnes i et utall av størrelser og farger, visstnok 5000 kombinasjonsmuligheter. Og prisen, ikke avskekkende. Kan man bære med seg disse på danskebåten, tro?

onsdag 28. desember 2011

Mormor vet best


Mine barnebarn er noen godtegriser uten like. De får ikke saft, brus eller godteri til hverdags, men de tar det igjen i jula.  For en del år tilbake kom jeg til å si at i jula kan vi spise godteri hver dag og storebror var ikke sen om å bruke utsagnet konstruktivt. "Mormor har sagt at vi kan spise godteri hver dag når det er jul og hun vet det mye bedre enn deg, mamma, for hun har levd mye lenger enn deg." Her er bilder av lille tulla hvor hun tar for seg av bordets gleder, rapper litt godis fra fetter Julian gjør hun også og er ikke så nøye på det. Hun bruker pappas skjorteerme som serviett når behovet melder seg. Smokk i den ene hånda og godis i den andre. Til 2. juledagsmiddag greide storebror å svelge tre julebrus, en ert og en kvart medisterkake. Det er godt det bare er jul en gang i året.

søndag 25. desember 2011

God jul og sov godt, Bestefar.


Bilder: Tante Tina
Mine barnebarns farfar, Bestefar, døde alt for tidlig, bare 60 år gammel. Lille tulla husker han nok ikke, men for storebror har det vært mange tunge stunder. Vi prøver så godt vi kan å lindre sorgen ved å snakke om Bestefar og å besøke graven. Det er vondt når barn sørger og vanskelig å vite hva man skal gjøre, men jeg tror det er bra å snakke om sorgen og fortelle at vi voksne også sørger.

fredag 23. desember 2011

God jul!

Ønsker alle i Blogglandia en fredfull, nydelig, avslappende, god jul!

søndag 18. desember 2011

Emil selebukse

'
Emil selebukse til de minste i myk, deilig cord. Jeg fant denne og broren under juleoppryddingen på verkstedet. Hadde glemt dem helt. De manglet bare knapper. Nå er de helt ferdige og ligger for salg i nettbutikken. Emil skal jo vises for nye barn nå i romjulen, så det gjelder å være godt forberedt.






















torsdag 15. desember 2011

Til alle kule lærere i blogglandia!

Av Nina Neville Wormuth, lånt fra fjesboksiden til en meget god ekskollega, Anita Neby.
Jeg vet at det er mange bloggere som arbeider innenfor utdanning/undervisning. Så dette der en hyllest til alle tøffe og kule lærere som ikke lar seg pille på nesen. På min skole hadde vi store problemer med kriminalitet for noen år tilbake. Nå er heldigvis situasjonen bedret seg og jeg fikk ofte spørsmål  av folk utenfor skolen om jeg ikke var redd på jobb. Jeg har aldri vært redd, mitt trumfkort til provoserende elever er:  " Ikke glem at jeg kunne vært bestemora di". Det er vel ikke så pedagogisk korrekt, men det funker hver gang. Selv de tøffeste gutta  vegrer seg for å være  frekke mot bestemor.

onsdag 14. desember 2011

Smør på svartebørs!

Nå har verden gått fullstendig av skaftet. 1 kg svensk smør er lagt ut på finn.no for den nette sum av kr. 800,-. Jeg er helt målløs, er vi nordmenn blitt helt sprø? Det er forsatt mye kremfløte i butikkene, det er veldig lett å lage sitt eget smør. Hvem har ikke vært uheldig med kremvisping en varm sommerdag og endt opp med smør i stedet for krem?  Mine tanker går heller til Belgia, de har opplevd en stor tragedie, vil gjerne vise kjærlighet og omtanke for de berørte i den meningsløse og tragiske hendelsen. Fred være med det belgiske folk!

tirsdag 13. desember 2011

Fine kjoler




Fine kjoler til glade julejenter. Kjolene kan brukes på begge sider og kan reguleres på skuldrene. Fine med pen bluse under eller til hverdags med trøye og leggings. Husk at bestillingen din må være hos oss innen 15. desember for å være framme til jul, i følge posten.

mandag 12. desember 2011

Elefantvester




Nye unika elefantvester er lagt ut for salg hos www.barnigjen.no. Vil du strikke selv, har vi strikkepakker med garn og oppskrift til de flotte vestene i str. 1, 2, 4 og 6 år. Holder for tiden på å utarbeide et nytt mønster på vesten. Denne gangen er det hjerter til jentene. Fortsettelse følger.....
Kan hende jeg må ha litt smaksråd på veien.

søndag 11. desember 2011

Soon Snekkerverksted

 Dragebord

 Onament spisestuestol
 Andy spisestuestol

 Håndlaget, elegant kjøkken.

 Butikkinnredning fra Mestergull.

Mine gode venner i Soon, Knut og Inger Thome driver Soon Snekkerverksted som ble etablert i 1975.
Knut, som er snekkermester og daglig leder, har utarbeidet og produsert noen flotte møbler i eik. Dette er håndlaget kvalitet, morgendagens antikviteter. Møblene kan fåes med ulike overflatebehandlinger og ulike setetrekk etter kundens ønske.
Verkstedet lager også spesialbestilte kjøkken, annen innredning og selvfølelig butikk- og resturantinnredning.  Er du på jakt etter supergodt håndverk, kvalitet og god design, tar du kontakt med www.soonsnekkerverksted.no Flottere møbler får du ikke noe annet sted.

lørdag 10. desember 2011

Julegave til meg selv


På julemarkedet forrige helg kjøpte jeg et kjede av Berit Blindheim. Det likner veldig på det øverste, men er om mulig enda finere. Det er laget av sølv, ekte steiner og en gammel mokkaskje. Helt billig var det ikke, men min datter og jeg syntes at jeg hadde fortjent det, så da så. Jeg liker godt kjeder som kan reguleres på lengden og det kan dette. Min mann ble glad, han synes nemlig ikke det er lett å kjøpe julegave til meg, så nå slipper han å tenke på det.

onsdag 7. desember 2011

DIY smør

Jeg kan ikke dy meg for å synes at mange nordmenn er noen patetiske, bortskjemte sytepaver. Gråt og tenners gnissel. Vi mangler smør!!! I Europa er det krise, i Spania blir gamle folk og spebarn kastet på gaten fordi familien har blitt arbeidsledig og ikke kan betale husleie og andre steder i verden blir folk brutalt slått ned og skutt for å hevde sine meninger.
Er du så teit at du ikke kan lage ditt eget smør om du vil? Oppskriften er såre enkel. Da jeg gikk på folkeskolen, laget vi smør i heimstadlæretimene, som det het den gangen. Og bedre smør har jeg aldri smakt. Frøken hadde med hjemmebakte rundstykker til klassens smør. Deilig....
Du trenger en passe mengde kremfløte, en mixmaster, en superdyr, fin kjøkkenmaskin eller et syltetøyglass. Rist, rør eller hva du vil til fløten har blitt til smør, vask den fri for myse, myse kan forresten godt brukes til brødbaking, vaffelrøre, pannekaker e.l. Rør inn litt salt og du har det lekreste homemade butter.

tirsdag 6. desember 2011

Se, det snør!!!

Nå vet jeg om en som er jublende glad, eldste barnebarnet har ønsket seg snø i flere uker. Lille tulla synes sikkert også det er gøy med snø, hun husker vel ikke så mye fra i fjor, så hun vet vel ikke hvor gøy det er med snø ennå. Her på Østlandet laver det ned for øyeblikket. Fant denne nydelige illustrasjonen av Ilon Wicklund fra Marikkens vintereventyr. I vår familie elsker vi Astrid Lindgrens fortellinger. Da jeg var liten, fikk jeg mange av hennes bøker til jul av min kjære mamma og hennes søster. Nå er de borte, men de gode minnene lever videre. Og min datter er like glad i Astrid Lindgren som jeg er. Astrid Lindgren skulle etter min menig (og mange med meg)  hatt Nobels litteraturpris for lenge siden.  Gleder meg til å lese bøkene for lille tulla.

fredag 2. desember 2011

Vi er med

Kommer du? Årets morsomste marked. Designernes eget julemarked (Dejm) avholdes nå i helgen, lørdag og søndag. Begge dager 10.00 - 18.00 i lokalene til arkitektur og designmuseet i Oslo.
Det er 6. gangen vi er med og foruten å treffe mange hyggelige kunder, har vi blitt kjent med mange designere og inngått samarbeid med noen, bl.a. Cecilie Ellefsen www.happymeat.com Hun har tegnet plakaten til markedet og den er som alt hun gjør, flott. Sees vi?

torsdag 1. desember 2011

Tror du på julenissen?

Bilde: Svein Solem
Jeg tror på nissen og det gjør eldste barnebarnet også. I år skal jeg klare det, altså mormor, jeg skal holde meg våken så jeg kan se nissen når han kommer med pakkene. I fjor og i forfjor sovnet han, nemlig. Hadde jeg bare visst når på natta han kom. Jeg måtte jo si at nissen skal til veldig mange og at det sikkert ikke er så lett å beregne tida nøyaktig. Ja, svarer ungen, det er jammen godt at det er tidsforskjell i verden, da får jo nissen faktisk et døgn ekstra.
Det var en aldri så liten diskusjon på lærerværelset vårt i dag. De fleste mente at det er fint at barn (og sånne som jeg) tror på nissen, tannfeen og påskeharen, men noen få mente at det var å lyve for barna og at det kunne skape traumer og mistro til voksne. Hva mener dere?