fredag 30. november 2012

Julemarked hos Blafre


I morgen, lørdag 1. desember, kl. 11.00 - 17.00, er det julemarked og juleverksted hos Blafre, Ballveien 2, Ekeberg Hageby i Oslo. Jeg er så heldig å bli invitert til å være med og det kunne jeg jo ikke si nei til. Veldig hyggelig. Jeg kommer til å ha med kjoler, bukser, lappetepper, strikkevester og smekker og noen av produktene er det god pris på. Gleder meg. Kommer du? Buss nr. 34 fra Jernbanetorget.

søndag 25. november 2012

Loppelampelykke

 
Denne lampa heter Semi og var en kjempehit på slutten av 70-tallet og på begynnelsen av 80-tallet. Jeg har alltid likt den, formen er så tiltalende og smekker. Jeg hadde faktisk tenkt å bestille den ny, men måtte fundere over hvilken farge jeg skulle velge. Den koster godt over kr. 2000,-. Så en lørdag for en stund siden, fikk jeg en SMS med bilde i fra min datter hvor det sto: "Har kjøpt lampe til deg, kr. 30,-". Er det mulig å være så heldig? Og det beste av alt var at jeg slapp å ta stilling til fargevalg, vankelmodig som jeg er. Nå henger den i den nytapetserte kjøkkenkroken, muligens litt for høyt, men det er lett å fikse på. En fargerik vimpelrekke må jeg ha, livet er alt for kort til å leves fargeløst.
Neste lørdag skal jeg være med på Blafres julemarked, veldig hyggelig å bli invitert og best av alt, jeg skal treffe Kaspara www.kasparasregnbue.blogspot.com live. Gleder meg til det

onsdag 21. november 2012

Kjolebestilling med Bambi




Jeg har akkurat gjort ferdig en kjolebestilling med søte Bambi. Den ble da søt?
Det er en god del igjen av Bambistoffet, så det er fortsatt mulig å kjøpe motivene hos www.barnigjen.no
(knapper og sytilbehør). Bambi er flott til applikasjoner på klær, puter, sengetøy  eller hva du måtte ønske.

mandag 19. november 2012

Marimekko Unikko

 
Kjøkkenkroken i leiligheten har fått ny tapet. Gamle, gode Unikko. Jeg har aldri hatt noe i Unikko, bortsett fra en smekke til Ella, så jeg bestemte meg for at i den "nye" leiligheten skulle jeg har myyye Marimekko. Tapeten på soverommet og gardinene der, fremdeles ikke sydd, er i fra Marimekko og egentlig hadde jeg tenkt gardinkapper i Unikko, men da rynket interiørarkitektvenninnene mine på nesa (og da snakker jeg om interiørarkitekter med høyskoleutdanning)  og sa: "Skal du stenge  alt lyset ute?"
Og da skjønte jeg at jeg var gått ut på dato og jeg som så gjerne vil være in. Tapet ble løsningen og den er kjøpt hos Tapetorama og er tykk og fin, men for et håpløst mønster å mønstertilpasse. Meget vaaaaanskelig. Jeg måtte ta opp flere ganger før jeg ble fornøyd, men sjekk det hjørnet, fint eller?
Så nå skal det styles med farger, oransje og pink må vel til? Skal ønske meg Marimekkokopper til jul og de skal få bo i et par Stringhyller, tror jeg. Bordet er fra loppis og lampa er fra loppis, skapet som skal stå der er arvet, så da kan jeg vel koste på meg litt i "ungdommen". Livet er alt for kort til å leves fargeløst. Dette ble nesten som en roman av Dag Solstad med laaaange setninger.

søndag 11. november 2012

Billy makeover


Den gamle Billy bokhylla vår var bådet ripet og slitt. Jeg har malt den hvit og tapetsert bakveggene med svart og hvit tapet. Den turkise vasen kjøpte jeg på Fretex i Lillestrøm for noen år siden og tenk da jeg var i Tøsnberg forrige helg, fant jeg stettefat i samme design. Er det mulig å ha sånn flaks?
Oppussing av leiligheten er godt i gang. Det kommer nok flere bildet etterhvert nå som jeg er blitt godvenner med min nye I phone. God uke til alle!

lørdag 10. november 2012

Strikkedesign er hardt arbeid


Bildet:Kenzo

Jeg fikk et julegavepleasemammaønske i fra min datter. Kan du lage en strikkejakke til meg i alpakkaull som kan minne litt om Kenzo sin genser? Jeg elsker utfordringer, så jeg er godt i gang. Inspirasjonskilden er strikket på maskin i svært tynt garn, så min måtte jo bli veldig annerledes. (Fargene er finere i virkeligheten, novemberlystet er ikke optimalt). Det er et alvorlig pes og mye arbeid å designe rundfelling. Rutepapir, fargeblyanter, viskelær og kalkulator er et must + pluss et par gloser som ikke egner seg på print. Hun er strålende fornøyd og synes min er myyye finere enn inspirasjonskilden. Og takk for det. Jeg må vel strikke en til meg selv etterhvert.

Jeg får av og til forespørsler om å lage strikkedesign for andre, hyggelig, men jeg tror nok at de fleste ikke aner hvor mye arbeid det ligger bak et godt design. Jeg er så gammel at jeg ikke gidder å jobbe med useriøse folk som ikke har peiling. De tror at det er så lett, slikt jeg "koker i hop" på 5 minutter.
Nå kommer jeg til å pepre dere med innlegg, har nemlig fått dreisen på I phone og det er bare sååå lettvint.

Er det noen som kunne tenke seg oppskriften, det er ikke helt umulig at den kommer for salg i nettbutikken vår.

fredag 9. november 2012

Sommerhuset








Viser noen bilder fra huset vårt i Son. Jeg hadde en dameaften i novembermørket og var så smart at jeg tok noen bilder med min I phone. Det er så lettvint og enkelt. Jeg glemmer alltid å ta med kamera, men mobilen er med. Huset er hovedsakelig innredet med loppefunn og arvegods. Den "nye" leiligheten vår er fortsatt under oppussing og der er det en helt annen stil. Bilder kommer etterhvert når det er noe å vise fram. Ønsker alle bloggevenner en riktig god helg!