søndag 31. mars 2013

Lag din egen lampeskjerm


Klikk på bildet i høyre kolonne og du kan se hvordan du lager din egen, personlige lampeskjerm. Meget enkelt.

lørdag 30. mars 2013

Lekekjøkken DIY


Nå har jeg endelig greid å legge link til en DIY jeg skrev i 2011. Jeg synes selv at lekehuset vårt er flott, så nå har dere muligheten til å lage deres eget. Ikke så veldig vanskelig, men litt tid tar det jo selvfølgelig. Og materialene er gjenbruks, nattbord, cd-plater og en gammel hundeskål og ellers en mengde morsomme loppefunn. Lykke til for de som vil prøve.

fredag 29. mars 2013

Mor courage




Eller mor collage , om du vil. Picasa er lastet ned og nå har jeg laget collager og forstørret opp toppbanner til passende størrelse. Tusen millioner takk til dere som tipset meg om det. Jeg har prøvet Picasa før, men det var på en annen PC. Flotte greier. Morsomt å prøve nye ting, men slitsomt, også.

Så nå kommer altså neste spørsmål: Hvordan kan jeg lage klikke på bilder i høyre kolonne med link til gamle blogginnleg? Jeg har laget noen DIY's for lenge siden som jeg tror mange kan ha glede av.
Allerhelst ønsker jeg meg sånne fine knapper øverst på siden som Karen Klarbæk har, men det blir vel for vanskelig? Fortsatt god påske!

torsdag 28. mars 2013

Bambielove og oppussing av bloggen



 
 
Klønemor holdt nesten på å legge (påske) egget. Påsken er jo tid for oppussing, så jeg tenkte jeg skulle freshe opp bloggen litt med den fine, nye logoen som heading. Da jeg hadde trykket litt hist og pist, endte jeg opp med en svart blogg med skriften på headingen oppå hverandre og det så bare ikke ut. Da trakk jeg pusten dypt og prøvde på nytt. Nå ble det i hvertfall mye bedre. For en del år tilbake lagde jeg noen sybeskrivelser, så nå må jeg prøve om jeg kan få lagt dem på siden slik at man kan klikke på bildene og finne dem. Jeg er sikker på at mange kunne hatt glede av å se hvordan man syr en bukse, et lappeteppe o.s.v. Jeg skulle også gjerne ha to bilder ved siden av hverandre slik som de proffe bloggerene har. Jeg får vel øve mer. Jeg tar mer enn gjenere i mot tips og gode råd.
Så hvis det skulle komme noen underlige innlegg, er det bare jeg som prøver meg fram.
God påske!
 

tirsdag 26. mars 2013

Vandresmurfen




En one of the kind kjole med vintage Sødahlstoff og vandresmurfen. Litt skygger på bildene, ser jeg.
Nettbutikken min har krasjet fullstending og ligger nede. Nå er det på tide å lage en ny og fresh butikk. Hvis det er noen som vil kjøpe noe, kan dere bare legge igjen beskjed her eller maile meg på lisbjoe2@online.no. Jeg er også på facebook og instagram under navnet mitt Lisbeth Bjørndal. Dere er hjertelig velkommen til å følge meg, så kan jeg følge dere også?

mandag 25. mars 2013

En hekleblomst fra eller til



 
gjør en enorm forskjell på denne kjolemodellen av Kardemommebystoff. Se selv hvor tam og blodfattig den er uten den rosa blomsten.
Og tusen takk til dere som mente noe om de nye kjolemodellene min. Det er så godt å få litt kvalifisert hjelp. Jeg går for alle, som Barbro skriver, smaken er forskjellig.
Endelig påskeferie og tid til fotografering og blogging, deilig.......

søndag 24. mars 2013

Hvilke skal jeg velge?

















Jeg holder på med kjoler til min nye kolleksjon som skal vises på Gave- og Interiørmessa i august, men hva skal jeg gå for? Skal det være med sopper, med sopper og lommer eller bare med kroklisser?
Eller skal alle variantene få være med, slik at kundene kan velge? Hva synes dere flinke, kloke og kvalifiserte bloggedamer? Hjelp meg, da!

onsdag 20. mars 2013

Tidsbankens webbaserte stemplingsur


Som registrert firma får jeg allverdens rare tilbud på mail. Idag har jeg fått tilbud om et webbasert stemplingsur. Kanskje jeg skulle innføre et sånt? Stemple meg selv ut og inn av verkstedet. Tidsbanken påstår at det sparer penger. Stakkars folk som må jobbe under en slik pisk. Jeg blir stesset bare av tanken. Heldigvis har vi en rektor på skolen hvor jeg er ansatt i 60% stilling som stoler på at vi gjør det vi skal og vel så det.

mandag 18. mars 2013

En ny bror

Jeg har kjøpt meg en ny bror, ikke en levende bror, men en ny Brother printer som kan printe og kopiere A 4 og A 3 format. Jeg har nemlig alltid ønsket at jeg hadde en bror, men det er nok for sent. Heldigvis har jeg en snill og flink svigersønn som monterte og satte opp det nye vidunderet. Diger og klumpete er den, printeren, altså, men nå kan jeg trykke opp håndtegnede strikkeoppskrifter i lange baner. Jeg kommer nok til å lage opp noen symønstere etterhvert, men jeg vil foreløpig ikke selge mine nye modeller, det ligger mye arbeid bak og det er litt kjedelig at folk bruker mine modeller for salg. De er kun ment til privat bruk.

søndag 17. mars 2013

Pippi, Tommy og Annika


 
En liten påskegave i fra meg til dere. Jeg fant disse papirdukkene på nettet for en evighet siden. Det er dessverre ikke så gode værutsikter for påsken (det kan jo heldigvis snu), men her er i allefall litt tidsfordriv for gutter og jenter. Print ut og ha det gøy. Pippi som paperdoll er aldri feil.

lørdag 16. mars 2013

Preveiw




Prøvemodeller til min nye kolleksjon. Disse kjolene er helt enkle med bare kroklisser. Jeg har sydd noen med lomme og noen med sopper og lomme. Bilder kommer senere.
Ella, 3 år, har sin favoritt. Hun vil gjerne har med seg den blå med skyer hjem og da jeg sa at hun skal få en, men en som er litt mindre, mente hun at prøvemodellen passet, for hun har nemlig blitt større, så det så.
Hvilken liker du best?

torsdag 14. mars 2013

Handmade og restegarn



Så var det dette restegarnet igjen da, det er visst mange som har slikt liggende. Selv har jeg strikket minst 1000 (metafor for veldig mange) elefantvester i alle mulige fargekombinasjoner, men minker det på garnet, ikke tilsynelatende, noen mener til og med at det formerer seg.
Jeg fant en bok om hvordan man kan bruke restegarn (google) og den ser da ganske spennende ut. Jeg har ikke sett annet enn omslaget, så jeg kan ikke gå god for resten av boka.
Jeg har heller ikke sett annet enn omslaget på "Handmade" og mitt eget bidrag, da. Spennede, den kommer ut i midten av april.
Og skulle du får veldig lyst til å strikke elefantvester, de er enkle og morsomme å strikke, kan du kjøpe oppskriften i nettbutikken www.barnigjen.no

onsdag 13. mars 2013

Dukkemaking

 




Jeg har ikke skrinlagt tanken om å bli dukkemaker. Waldorfdukken med turkis jakke er mitt verk. Aldri mer, for noe pirk og tullete måte å lage en dukke på, men fin ble den og dukkemamma er svært glad i dukken sin. Kanskje aller mest dukkemormor som vet å sette pris på fint håndaebeid. (Da blir jeg dukkeoldemor, hjelp.)

Den øverste er ganske søt, men jeg tenker jo at det må gå an å strikke en dukke som likner på Waldrofdukken, med fine føtter, hender og en liten nese, litt mer forseggjort.

Jeg har jo fått med meg at Arne og Carlos har laget dukkebok, og de dukkene er kjempemorsomme, men jeg som har erklært Babyborn krig, vil lage noe som likner mer på et lite barn som et alternativ til den stygge plastdukken.

Eller hvrfor ikke, en punkedukke, megakule de også.

mandag 11. mars 2013

Restegarn og sprengkulde





Her hvor jeg bor på Østlandet, har vi sprengkulde. -19 i Lillestrøm i dag tidlig. Det er vel litt for kaldt til å være snart midten av mars. Og til poenget, har du restegarn? Det har jeg, hvor jeg enn snur meg, er det garn. Åpner jeg en pose/kasse/eske/kurv jeg har glemt, ligger det noe oppi som begynner på g og slutter på arn. Og jeg som strikker og hekler kontinuerlig. Jeg har garn nok til atskillig busstrekk og fortsetter denne sprenkulda, skal jeg ta kontakt med det lokale busselskapet. Kle på dere, folkens!

søndag 10. mars 2013

Vintage Bambi



 
Flere kjoler med vintage Bambi og nytrykket Bambi. Disse kjolene er også fra i fjor, men jeg synes fortsatt de tåler å bli blogget. Jeg syr fortsatt kjoler, min purser har tatt de gule kanppene sine ut av sotrimentet, så nå er jeg litt opprådd. Ingen gue knapper, buhuuu....