lørdag 31. oktober 2009

Halloween


Jeg har hatt besøk av verdens skumleste gjenferd. Han hadde vært på Halloween-party sammen med skolekammeratene, men tok seg tid til en liten skremmerunde hos mormor. Tenk at den søte gutten min kan se så fæl ut.

Her er mitt lille Halloween tablå. Enkelt og raskt å lage. En krakk, et svart stoffstykke, en retrobrikke og litt stash fra Nille. Når man bor i blokk , kan man ikke pynte så mye utenfor dørene at det er i veien for naboene.


fredag 30. oktober 2009

Forbrydelsen

Ser dere på den danske trilleren/krimmen "Forbrydelsen"? Kjempespennende ,synes jeg. Sara Lunds islender har blitt ettertaktet, og flere designere har laget noe liknende eller tatt opp igjen gamle oppskrifter. Jeg har hørt at det er Mads Nørgaard som har designet den og den røde hun bruker, men jeg har ikke funnet noe som bekrefter det. Noen som vet?

Dette er en variant fra 70-tallet.Den ligger til salgs under "Vintage" i nettbutikken vår.

Denne søte jakken er fra www.pickles.no Jeg har nettopp strikket den i lysgrå, hvit og koks alpakka. Den ble kjempefin.


Her er en annen variant i bruntoner. Denne er også real 70-tall. Alle som var kule på den tiden, hadde sånne gensere. Jeg har lånt den fra en blogg jeg ikke kan finne igjen navnet på.



tirsdag 27. oktober 2009

Bileier jeg?

Jeg har kjøpt meg bil. Skal jeg kjøre, så skal jeg ihvertfall ha min egen. Toyota Yaris med automat gear. Kontrakten skal skrives under på torsdag. Heldigvis har vi en venn som er bilmekaniker. Han var med på prøvekjøring og saumfarte bilen på alle bauger og kanter. Hadde noen sagt til meg for 4 mnd at du kommer til å kjøpe bil, hadde jeg trodd at de ikke var riktig kloke. Sånn kan det gå!

mandag 19. oktober 2009

Baby og Barn messe





Vi har vært på Baby og Barn messe fredag, lørdag og søndag. Det gikk strålende, vi solgte godt og folk var svært positive. Veldig morsomt og ganske slitsomt, men absolutt et høydepunkt. Vi slo personlig rekord i nedpakking i år. På 1.5 time hadde vi pakket ned standen, kjørt hjem og pakket ut til hvert vårt hus. Vi fikk absolutt alt inn i bilen, samtidig som det ble plass til fører og to passasjerer. Toyota Avensis sluker "alt".

søndag 11. oktober 2009

Ekspedithyllas nye hjem

Dere som leser bloggen til Marieinwonderland, har sikkert fått med dere at jeg er hennes mor, og at ekspedithylla hun hadde på soverommet, må vike plass for noe langt mer viktig. Hylla bor nå hos meg og rommer en del av våre stoffer. Resten er i kjelleren og i kasser under sengen.
Her er barneklær under arbeid. Stativet kan jeg anbefale, kr. 39,- på Ikea. Vi har også et skikkelig konfeksjonstativ, men det er tungt og svært, så dette er et godt alternativ. Lett å flytte på.

Jeg har fått så lyst til å sy småkjoler. Denne skal også ha strikk på ermene, så er den ferdig.


Hylla ble virkelig bra. Nå kan jeg ta ut et stoff uten å få resten i hodet. Godt med gulvplass ble det også. Jeg har aldri vist bilder fra mitt arbeidsrom før. Det har vært alt for rotet.




Marieinwonderland har mareritt om natten, og det er at vi går tom for stoffer. Min svigersønn, som kom med hylla, og jeg er enige om at det holder et par dager til, kanskje helt til jul.....



torsdag 1. oktober 2009

PIPPI Power

Pippi Langstrømpe, verdens sterkeste, snill med et hjerte av gull og rik som trollet i berget.

Her er mine elskede Pippebøker, arvet etter en kusine, førsteutgaven omtrent, lest og lest, om igjen og om igjen. Først for meg selv, siden for min datter og senere for barnebarnet. Gleder meg veldig til å lese dem en gang til......

Her er Astrid Lindgren. Etter min mening en av Sveriges beste forfattere, på linje med Strindberg og Lagerlöf.
Hun skulle hatt Nobels litteraturpris. For en fantastisk fortellerglede og spennvidde i forfatterskapet, med innsikt og klokskap i barns sinn.


Her er vårt lille utvalg av Pippiklær. Pippi er et godt forbilde for småjenter. Jeg har litt problemer med å svelge all prinsessekulturen som prakkes på de små. Prinsesser i traderte fortellinger er passive og pene, og er de heldige, blir de gift med prinsen. Untaket er prinsessa som ingen kunne målbinde, tøff dame.
Sakset fra dagens VG:
Danske Gitte Jørgensen har kommet med en bok som heter "Pippi Power". Det går ut på at man skal kvitte seg med gammelt tankegods og bli en modig og sterk Pippi. Her er hennes tanker:
- Frigjør deg fra hva du tror andre tenker om deg.
- Slutt å sammenlikne deg med andre.
- Slutt å tro at du ikke er god nok.
- Dropp å tro at alt skal være perfekt, bare hopp ut i det.
Kilde:www.gittejoergensen.dk
I dag har jeg funnet fram litt Pippi power og tatt første skritt til noe jeg egentlig ikke tør, å sette meg bak rattet i en bil. Jeg har avtalt med en kjøreskole og skal nå friske opp mitt eldgamle kjørekort som har samlet støv i alt for mange år. Yes, jeg tør, tror jeg.